10 november 2023
20:00

Sävsjö IBK B

Referat: Månsarps IBK - Sävsjö IBK B

Herrlaget var äntligen tillbaka "hemma" i Hisingstorp, som blivit vår nya borg. Efter att ha härjat 2 fredagar i Kalmar Län. Härjat kanske är fel ord, men de var på plats iallafall

Ikväll mötte vi Sävsjö. En för oss svår motståndare, där deras målvakt Magnus Frödå gett oss gråa hår föregående möten. Men idag var denne inte med.
Vi genomför en första period där det mesta går rätt. Att vi leder med 4-0 är väl i sin ordning, vi kunde gjort något mer, men det kunde även våra gäster.
Det dröjer trots allt 06:56 innan vi hittar målet. Detta genom ett klassavslut av Philip Johnsson, framspelad av matchens förgrundsfigur Edvin Lundmark.
Det rullar på i perioden, och vi gör 3 mål till varav ett i PP. Vi dödar också föredömligt ett boxplay, då Richard Crona blivit utvisad.

Andra perioden blir jämnare målmässigt, våra gäster vinner den med 0-1. Konstigt nog får vi inte in bollen i denna period. Men Sävsjö blev också bättre på att skydda eget mål om man jämför med första perioden. Samt att vi tappade lite skärpa
Deras unga målvakt spelar också upp sig.

I tredje händer det mesta. Sävsjö ångar på. Reducerar först 4-2, sedan gör vi 5-2 genom Richard Crona, då tänker man att vi ska ha kontroll på händelserna, men icke. Vi drabbas av utvisningar på först Livh, sedan Anne´r. Och är nära att reda ut båda, men ett bolltapp med endast 16 sekunder kvar, gör att Sävsjö är med igen. Matchens förgrundsfigur var det jag. Edvin får en pass av Anton Fridh och drar upp bollen i krysset, från mittplan. 6-3. Nu då ska vi stänga matchen ? Nej, snarare har vi en av de sämre perioderna nu. Samtidigt som vi måste ge beröm till Sävsjö som satsar allt för att komma tillbaka. De gör 6-4 och får en utvisning i samma sekvens. Sedan när de klarat av den gör de 6-5. Sedan 6-6 16:17. Vi tar då timeout, då Anders Sjöman, för dagen endast coach, fått nog. Denna blir ytterst lyckosam då vi 30 sekunder senare gör 7-6, vem ? ja Edvin, återigen assist från Anton Fridh. Richard Crona fastställer sedan slutresultatet 8-6, efter pass från Philip. Sävsjö tar ut målvakten i slutet, men då tycker jag vi verkligen gör jobbet för varandra.
3 poäng till lila kul
Vi vill tacka den starka hemmaklacken Sigge och Melvin från P-12. Samt övriga som kom och tittade på matchen.
Matchens lirare blev Edvin Lundmark och bortalagets Elias Lund.

Som betraktare blir man först besviken att det svänger som det gör. Men sedan kommer man ju på att förutsättningarna för dessa killar är precis lika illa som för övriga föreningen. De flyttas runt i olika hallar, har t o m tränat i för liten hall ett tag. Därför så blir jag istället stolt att de visar viljan att komma tillbaka i matchen. Tack för att ni lägger ner hjärta och själ i lila under en tyngre period för föreningen.